V torek smo se petošolci odpravili na kulturni dan v Novo mesto.

Ko sem prišla na avtobusno postajo, so bile tam že vse moje prijateljice. Nato smo se odpeljali v Novo mesto. Najprej smo obiskali muzej. Tam smo si naredili vsak svoj izdelek. Bil je zelo lep. Nato smo odšli še v muzej in si celega ogledali. Tam smo videli različne stvari iz starih časov. Bile so nam zanimive. Nato smo odšli do gledališča. Tam smo najprej pomalicali. Nato smo si odšli ogledat predstavo, ki se imenuje Od A do Ž. V predstavi nastopata dva detektiva, ki gresta v gledališče odkrit vse skrivnosti gledališča. Po predstavi smo odšli domov.

Na kulturnem dnevu mi je bilo zanimivo in lepo.

Luna Ramuščak, 5. a

V torek smo imeli kulturni dan.

Najprej smo šli v muzej, kjer smo delali sliko konja na zlato folijo. Nato smo šli na ogled muzeja. Videli smo vojaško obleko, pištole, bazuko, kamnito sekiro, rimski oklep in čelado, jantar, stare grobove, meče, nakit, sulico, amfore …

Ko smo si ogledali muzej, smo šli na predstavo, še prej smo pojedli malico. Predstava Od Ž do A mi je bila zelo všeč. Na koncu smo šli v avtobus in domov. Komaj čakam drugič!

Ivor Maček, 5. a

V torek, 19. 9. 2017 smo se 4., 5. in 6. razredi odpravili v Novo mesto.

Tam smo si ogledali predstavo Od Ž do A. Dva detektiva sta vdrla v gledališko dvorano in sta spoznala ljudi, ki so se spraševali, kje je direktor. Izkazalo se je, da je direktor odpotoval proč. Bilo je lepo. Ogledali smo si tudi Dolenjski muzej. Izdelali smo si čudovit izdelek in si ogledali muzej.

Bilo je deževno, ampak lepo. Z avtobusom smo se vrnili v Metliko.

Nika Pečarič, 5. a

V torek zjutraj, 19. 9. 2017 smo se odpravili v Novo mesto. Tam smo šli v Dolenjski muzej. V muzeju smo risali, nato smo si šli muzej ogledat. Ko je bilo  konec, smo si šli ogledat predstavo Od Ž do A. Predstava je bila dobra in zanimiva. Lepo mi je bilo. Po koncu predstave smo šli nazaj v šolo.

Manca Mihelčič, 5. a

V torek, 19. septembra 2017 smo imeli učenci 4., 5. in 6. razreda Osnovne šole Metlika kulturni dan.

Po ovinkasti cesti čez Gorjance je pot minila hitro, zato smo reko Krko zagledali še preden je bila ura 8 zjutraj. Reka je bila zelo visoka.

Naša prva postojanka je bil Dolenjski muzej, v katerem smo si ogledali različne predmete, od rude do ogrlic. Tam smo si tudi izdelali spominke. Nato smo odšli v Kulturni center Janeza Trdine, kjer smo si ogledali gledališko predstavo OD Ž DO A. Bila je zelo zanimiva.

Tudi pot domov je hitro minila. Ko sem prišel domov, pa ribo na glavo pa spat.

Aljaž Nemanič, 5. a

Dostopnost