Danes, 9. 10. 2017, smo petošolci imeli tehnični dan.

Ob 7.30 smo imeli v Kulturnem domu predavanje o prometu. Po predavanju smo odšli v računalnico, kjer smo vadili za kolesarski izpit. Nato smo odšli na igrišče Pungart, kjer smo se vozili z avtomobilčki jumicar. Bilo je zelo zabavno in zanimivo. Na koncu dneva smo igrali še kviz o prometu. Zmagala je druga skupina.

Dan sem preživela zelo lepo, zanimivo in poučno.

KLARA BAŠA, 5. a

V ponedeljek, 9. 10. 2017, smo učenci 5. razredov imeli skupaj z OŠ Podzemelj tehniški dan. Po poligonu smo vozili avtomobile, prirejene za otroke.

Zjutraj smo v Kulturnem domu imeli predavanje. Najpomembnejše je, da ostaneš živ. Prehod za pešce (zebro) lahko prečkamo, ko se promet ustavi ali ga ni. Vedno si moramo reči »mirna hoja in opazovanje«, preden gremo v promet. Po predavanju smo se odpravili v šolo na malico. Po njej smo se razdelili v skupine za kviz. Kviz je prekinila novica, da gremo takoj vozit avtomobilčke. Poslušali smo nekaj navodil. Razdelili so nas v skupine. Vsak je vozil 7 minut. Bilo je zabavno. Po končani vožnji smo odšli v računalnico in vadili vaje. Po šolski uri smo se razdelili v skupine za kviz. Bilo je poučno. Bili smo dobri in veseli rezultatov, nekateri pa ne. Bilo je zelo napeto med 2. in 3. skupino. Žal je 3. skupino na drugo mesto odneslo težko vprašanje.

Dan je bil zabaven, poučen, predvsem pa se je prehitro končal.

NIKA PEČARIČ, 5. a

V petem razredu delamo kolesarski izpit, zato se veliko učimo.

Danes smo se tudi učili prometne znake, da bi bilo bolj zabavno pa smo se peljali z avtomobilčki. Imeli smo tudi postavljen semafor.

Naj vam opišem stezo po kateri smo vozili. Steza za vozit je bila ograjena z visokimi plastičnimi zaboji. Bilo je več enosmernih cest. Bilo je več različnih znakov, npr. znak stop, bile so prednostne ceste, znak bližanju semafora … Aja, da ne pozabim, imeli smo predavanje z gospodom Zmagom na temo o prometu in najpomembnejša stavka sta bila MIRNA HOJA IN OPAZOVANJE in OSTATI ŽIV!!!

Bilo mi je všeč in lepo sem se imela.

LANA IŠPANOV, 5. a

Zjutraj, 9.10.2017, smo se zbrali na ploščadi pred šolo.

Potem šli v Kulturni dom, kjer nam je gospod Zmago predaval o prometu. Morali smo si zapomniti povedi: mirna hoja in opazovanje ter ostati živ. Nato smo se odpravili v računalnico v šoli. Tam smo vadili simulacijo izpita. Ko smo končali, smo se šli peljat z avtomobilčki. Bilo je zabavno. Na poligonu so bili prometni znaki in semafor. Vozili smo se sedem minut.

Ko so vsi odvozili, smo šli reševat kviz. Zmagala je skupina 2.

Danes mi je bilo lepo!

MANCA MIHELČIČ, 5. a

V ponedeljek, 9.10.2017, smo se peti razredi zbrali pred Kulturnim domom Metlika. Najprej je sledilo kratko predavanje o prometu. Pogovorili smo se o ravnanju in vedenju pešcev. Pomembno je, da hodimo mirno in opazujemo. Nato smo šli v učilnico na malico. Malo smo reševali naloge o prometu. Kmalu smo šli na igrišče. Bil sem zelo vznemirjen. Sedel sem v avto in odpeljal. Bilo je zelo zabavno. Avto je bil zelo hiter. Skoraj bi se zaletel v voznika, ki je bil pred mano. Po odmoru smo odšli v računalnico. Vpisali smo se v kolesarske vaje, ki niso bile preveč težke.Vrnili smo se v učilnico in imeli podoben kviz.Ta dan je bil zelo poučen in zabaven.

Maj Plut,5.B

V ponedeljek, 9. 10., smo imeli  5. razredi tehniški dan. Najprej smo se malo pogovorili o pravilih in lepem vedenju v prometu. Potem smo stopili v avtke in se vozili po progi, ki je bila videti kot prava cesta. Bilo je zelo zabavno! Bili pa smo tudi v računalniški učilnici in reševali naloge o prometu. Cel tehniški dan je bil super! Upam da se bo kaj takšnega kmalu spet zgodilo.

Ajda Vraničar , 5. b

Zjutraj smo odšli v kulturni dom in si ogledali predstavo o prometu. Naučil sem se veliko novih stvari. Potem smo odšli v razred na malico in kmalu za tem so nas poklicali, da smo odšli h knjižnici na igrišče. Tam smo se vozili z avtki in morali smo upoštevati prometne znake. Bilo mi je zelo lepo. Bil sem v modrem džipu. Vozili smo se približno 10 minut. Nato smo odšli v računalniško učilnico in tam delali poskusne teste za kolesarski izpit. To je bil moj tehniški dan.

Lev Cimerman Hudopisk, 5.B

V ponedeljek,9.10.2017, smo imeli pred šolo na Pungartu avtomobile, na katerih smo se lahko peljali. Najprej smo šli v kulturni dom, kjer nam je gospod Zmago razložil pravila na cesti. Čez 2 uri je bil na vrsti naš razred za vožnjo avtomobilov. Gospod nam je razložil pravila in nas razvrstil v 5 skupin. Jaz sem bila 2 skupina. Imeli smo semafor in znake: stop, obvezna smer, znak s prednostno cesto, enosmerna cesta. Po vožnji smo šli v računalnico, kjer smo vadili na računalnik vaje za kolesarski izpit. In zadnjo uro smo imeli kviz o prometu. Bil je super tehnični dan!

Pika Jerele, 5.b

V ponedeljek, 9.10.2017, smo imeli tehniški dan. Ob 7.30 smo imeli v Kulturnem domu krajše predavanje. Nato smo odšli v razred na malico. Pogovarjali smo se o prometu. Nato smo odšli na avtke Jumicar. Bila je tudi manjša nesreča. Potem je prišel 5. C razred. Mi pa smo odšli v šolo. V šoli smo odšli v računalniško učilnico, kjer smo dobili kode, za vaje, za kolesarski izpit. Zadnjo uro smo bili v naši učilnici. Tam smo imeli kviz. Razdeljeni smo bili v tri skupine. Nato pa je zazvonil zvonec in odšli smo domov.

Luka Plut, 5.B

V ponedeljek smo mi 5. razredi imeli tehnični dan, ki se je ovijal nekako tako: ob 7.30 smo se dobili pred kulturnim domom. Odšli smo noter, pogovarjali smo se o prometu, saj bomo kmalu imeli kolesarski izpit. Tam ni bilo kaj novega, ker smo v šoli se vse to se pogovarjali, tudi dobili smo brošure.Vozili smo še avtke imeli smo mini pot in znake ter semafor. Bilo je kot na pravi cesti. Nazadnje smo šli v računalniško učilnico in tam smo vadili za kolesarski izpit. Preden je bilo pouka konec, smo imeli kviz o prometu. Prva skupina je zmagala. Tako je bilo tehničnega dne konec.

Sara Zajmi, 5.b

V ponedeljek, 9.10.2017, smo imeli vsi 5. razredi poseben dan. Najprej smo odšli v kulturni dom, kjer nam je gospod povedal nekaj o prometu. Potem smo odšli v razrede pojest malico. Po malici smo malo pisali in odšli na jumicar. Na jumicaru sem se zelo zabavala. Ko je naš razred končal, smo odšli v razred. In po odmoru smo odšli v računalniško učilnico na preverjanje znanja.Vprašanja so bila zelo zanimiva. In ko se je ura končala, smo odšli nazaj v razred.V razredu smo imeli kviz. Jaz sem bila v drugi skupini.Vprašanja so bila zelo zahtevna. Ko je zvonilo, smo določili zmagovalca. Zmagala je skupina ena. In tako je bilo konec tehniškega dneva.

Tina Kajin, 5.b

Dostopnost