V torek, 17. oktobra 2017, je potekal 20. jubilejni prometni kviz »Na cesti nisi nikdar sam«. Kviz je bil sestavljen iz štirih sklopov: pešec, kolesar, prometni znaki in križišča. V znanju o prometu so se pomerili učenci 6.razredov OŠ Metlika in OŠ Podzemelj. Ekipe so se zelo dobro pripravile na prometni kviz. Pri tem sta jima pomagali mentorici prometnega krožka Marina Vorkapič in Jasmina Štampfelj. Temu primerno je bil izid rezultatov zelo tesen.

Rezultati:

  1. mesto: 6.r OŠ Podzemelj: Lea Pavliha, Zala Štravs in Žiga Pezdirec
  2. mesto: ekipa 6.b OŠ Metlika: Mark Kambič, Nana Kambič, Tadej Nemanič
  3. mesto: ekipa 6.a OŠ Metlika: Lan Jerina, Žan Žlogar, Bine Plut
  4. mesto: ekipa 6.c OŠ Metlika: Lana Kramarič, Eva Lapanja, Tjaša Vraničar

Ob tem so si učenci lahko ogledali demonstracijo Vidka, kjer so spoznali učinke odsevnih teles oziroma kako vidni smo ponoči, preizkusili so lahko pravilno nastavitev pasu v avtomobilih glede na svojo velikost in prav posebne tehtnice, ki prikazujejo težo telesa ob trku pri določeni hitrosti vozila.

Kviz je omogočilo Društvo prijateljev mladine Metlika, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Metlika s sodelovanjem z OŠ Metlika in OŠ Podzemelj. Zahvala vsem za privlačne nagrade, med katerimi je bila tudi kolesarska čelada.

Čestitamo vsem ekipam in tudi nastopajočim, vsem učencem, ki so program popestrili z glasbenimi nastopi ter deklamacijami svojih pesmi o prometu.

Mentorica prometne vzgoje, Jasmina Štampfelj

 

Dostopnost