Na naši šoli je 528 otrok vključenih v 27. oddelkov.

V šolskem letu 2017/2018 naša šola sodeluje v igri Prometna kača že tretjič, in sicer učenci od 2. do 5. razreda. Igra Prometna kača je kampanja, ki spodbuja otroke in njihove starše, ki so glavna ciljna skupina, k hoji in kolesarjenju v šolo.

Ko se je naša šola vključila v kampanjo, smo določili dva tedna v šolskem letu za izvajanje igre. Na naši šoli je bilo to v času Evropskega tedna mobilnosti od 18. 9. 2017 do 29. 9. 2017.

Na naši šoli  otroci prihajajo v šolo na naslednje trajnostne načine:

  • javni prevoz,
  • peš in
  • souporaba avtomobila.

Pred igro smo izvedli predhodno evalvacijo. Ta je pokazala, da na trajnostni način prihaja v šolo 85 odstotkov učencev. V dveh tednih igre smo zastavili cilj, da bo na trajnostni način prihajalo v šolo kar 90 odstotkov otrok. V času dveh šolskih tednov, ko se je izvajala igra Prometna kača, je vsak učenec, ki je za prihod v šolo uporabil trajnostni način, prejel nalepko. Trajnostni načini prevoza so bili hoja, kolesarjenje, uporaba avtobusa ali souporaba avtomobila. Nalepke smo zbrali na velikem transparentu Prometna kača. Cilj je bil dosežen, in celo presežen, saj smo dosegli, da je na trajnostni način prišlo v šolo kar 95 odstotkov učencev, ki so sodelovali v igri.

Po naknadni evalvaciji, je na trajnostni način prišlo v šolo približno enako število učencev kot v času izvajanja projekta prometna kača, to je 94 odstotkov.

mentor prometne vzgoje na OŠ Metlika
Tomaž Žugelj

PROMETNA KAČA

 

V prometni kači sodelujejo učenci od drugega do petega razreda. To je igra, ki nas motivira k hoji in da manj uporabljamo avtomobil. Prometna kača traja dva tedna in potrudimo se, da v šolo hodimo peš.

MARUŠA ŠEGA, 5. A

 

Prometna kača je igra, kjer se trudimo, da bi v šolo hodili peš, z avtobusom in da bi malo uporabljali avto. Igrajo jo učenci od 2. do 5. razreda. Imamo nalepke, ki jih prilepimo na velik zeleni krog, nato zelene nalepke prilepimo na plakat in ugotovimo, koliko učencev je prišlo peš, z avtobusom ali s souporabo avtomobila.

SARAH KOSTELEC, 5. A

 

Prometna kača je igra od 2. do 5. razreda. Pri prometni kači bi radi vsak dan hodili, er je hoja dobra za naše telo. Jaz grem vedno peš. Dajmo vsi hodit, ker je za nas dobro!

ROK ŽABČIČ, 5. A

 

Prometna kača je igra, ki jo izvajamo od 2. do 5. razreda. Poskusimo prihajati peš čim več dni. Dobimo nalepke, kako smo prišli v šolo in jih nalepimo na zeleni krog. Jaz vedno prihajam peš.

IVOR MAČEK, 5, A

 

Prometna kača je igra, v kateri sodelujejo učenci od drugega do petega razreda. Poskušamo čim več v šolo hodit peš, z avtobusom ali skupinsko.

GRESA KRASNIQI, 5. A

 

Prometna kača je igra, v kateri sodelujemo učenci od 2. do 5. razreda. V tej igri sodelujemo tako, da prihajamo v šolo tako, da čim manj onesnažujemo okolje. V razredu lepimo nalepke, kako si prišel v šolo. Jaz se največkrat pripeljem s skupinskim prevozom.

MANCA MIHELČIČ. 5. A

 

Prometna kača je igra, v kateri smo od 2. do 5. razreda. Trudimo se, da čim manj onesnažujemo okolje in da hodimo peš. V razredu se o tem pogovarjamo. Igra traja dva tedna.

LUNA RAMUŠĆAK, 5. A

 

Prometna kača je igra, v kateri sodelujemo od 2. do 5. razreda, da bi hodili čim več peš v šolo. S tem ne škodimo naravi in sami sebi pomagamo.

TARIK LJUBIJANKIĆ, 5. A

 

Prometna kača je zabavna in igriva igra. Ob njej lepimo nalepke. Nalepko dobiš, če se pripelješ s kombijem, če prideš peš ali če se kdo pelje s teboj. Nalepke ne dobiš, če te pripeljejo do šole z avtomobilom.

MIŠA ŠUKLJE, 5. A

 

Prometna kača je igra, kako prihajamo v šolo: peš, z avtobusom ali skupinsko. Pri prometni kači zbiramo nalepke.

ALEKS GRAHEK, 5. A

 

Prometna kača je zanimiva igra, pri kateri moramo čim več hoditi peš, priti z avtobusom, ali pa, da nas starši pripeljejo na Pungart in gremo do šole peš. V tej igri sodelujemo učenci od 2. do 5. razreda. Jaz v šolo prihajam skupinsko, kadar pa imam verouk, pridem v šolo peš.

LARA OBERMAN, 5. A

 

V prometni kači sodelujemo od 2. do 5. razreda. Delamo na tem, da ne onesnažujemo okolja. Jaz vsak dan pridem v šolo z avtobusom

MARIJA HUDOROVAC, 5. A

 

Prometna kača je igra s katero manj onesnažujemo zrak. To delamo zato, da bi bil svet lepši. V šolo gremo peš, ali da gre več ljudi z enim avtomobilom.

ALJAŽ NEMANIČ, 5. A

 

Igra prometna kač je igra, v kateri moramo čim več hoditi, da ne onesnažujemo okolja. Ali pa se vozimo z avtobusom in se čim manj vozimo z avtom. Zbiramo nalepke, ki jih lepimo na zelen krog.

MARKO KOSTELEC, 5. A

 

Prometna kača je igra, v kateri učenci sodelujejo od 2. do 5. razreda. Potruditi se moramo, da čim več prihajamo peš in zraven ne onesnažujemo okolja.

LANA IŠPANOV, 5. A

V prometni kači sodelujejo učenci od 2. do 5. razreda. Igramo jo zato, da ne bi onesnaževali narave in okolja.

MARIJA SIMČIČ, 5. A

 

Prometna kača je igra, v kateri sodelujemo učenci od drugega do petega razreda. Poskušamo čim več hoditi peš, z avtobusom, ali s skupinskim prevozom. Poskušamo, da ne bi onesnaževali okolja.

LUCIJA KOSTELEC, 5. A

 

Prometna kača je igra, ki se odvija od 2. do 5. razreda. Imamo skupinski prevoz, prevoz z avtobusom ali kombijem in hojo. Naj bi se čim manj vozili z avtom, ker onesnažujemo zrak.

IVAN RADMAN, 5. A

 

Prometna kača je igra, v kateri učenci od 2. do 5. razreda poskušamo hoditi v šolo peš, z avtobusom ali z avtom, če nas je notri več vsak dan nalepimo nalepke na zelen krogec. Tisti, ki ga samega pripeljejo do šole, ne dobi nalepke.

NIKA PEČARIČ, 5. A

 

Prometna kača je igra, v kateri sodelujejo učenci od 2. do 5. razreda. Spodbuja nas, da v šolo prihajamo peš in ne z avtomobili.

KLARA BAŠA, 5. A

 

Učenci od 2. do 5. razreda tekmujemo, da bi manj onesnaževali okolje, da v šolo prihajamo peš ali z avtobusom.

LENART ŽUGELJ, 5. A

 

Prometna kača je igra, kjer se potrudimo, da gremo v šolo čim več peš in da čim manj onesnažujemo okolje. V prometni kači sodeluješ od 2. do 5. razreda. Prometna kača traja 2 tedna.

NEJC POLAK, 5. A

 

Dostopnost