V ponedeljek, 15. 1. 2018, je moj razred odšel na plavalni tečaj na OŠ Grm. Ob prihodu v šolo so nas najprej seznanili s pravili na bazenu. Pred vstopom v bazen smo se stuširali. En za drugim smo stopali v bazen in najprej preverili, kako dobro že plavamo. Nato nas je učiteljica razvrstila v skupine. Prijeli smo se za rob bazena in se učili plavati žabico. Učiteljica je vrgla gumijaste obročke v bazen, katere smo nato pobirali z dna bazena. Po končanem učenju plavanja smo se tunkali. Zelo veseli smo bili, ko smo našo učiteljico špricali z vodo. Učitelj Tomaž nas je vozil z veliko zeleno blazino. Ob odhodu z bazena smo se preoblekli. Zunaj smo med igranjem počakali na avtobus.

Katja Gršič, 3. b

Na začetku smo se odpeljali v Novo mesto. Do tam smo potrebovali trideset minut. Ko smo prišli v Novo mesto, smo videli šolo. Tam je stal velik bazen z žogami, plavalnimi črvi in velika zelena blazina. Mi smo se naučili plavati mrtvaka, kravl in žabico. Tam smo se naučili tudi skakati na bombico, na glavo in na noge. Na koncu dneva smo se stuširali, obrisali, posušili glavo, se preoblekli in obuli. Na koncu smo se odpeljali domov.

Erik Sodec, 3. b

Komaj sem čakal, da se začne plavalni tečaj. Avtobus nas je vsako jutro odpeljal v Novo mesto. Najprej smo se preoblekli in veselo odšli v bazen. Učili smo se plavati, delali smo mrtvaka, se potapljali in skakali na glavo. V bazenu smo igrali tudi košarko. Najbolj vesel sem bil, ko sem se naučil mrtvaka. Na plavalnem tečaju mi je bilo lepo.

Žiga Jerina, 3. b

3. b in 3. c razred smo se odpravili na plavalni tečaj. Vsak dan smo se peljali v Novo mesto na OŠ Grm. Najprej so nas razporedili v štiri skupine. Delali smo zelo zanimive vaje kot so skok na glavo, skok na noge, plavanje pod vodo, plavanje nad vodo, delanje mrtvaka in še veliko drugih stvari. Na koncu smo vsak dan tekli po zeleni blazini in skakali v vodo. Zadnji dan so nas testirali in večinoma smo vsi dobili bronastega delfina. To je najvišje priznanje, ki ga lahko dobimo učenci v 3. razredu.

Tina Škof, 3. b

V ponedeljek, 15. 1. 2018, smo začeli s plavalnim tečajem, na katerega smo hodili cel teden. Vsako jutro smo se zbrali na Pungartu. Ob 8.15 nas je avtobus odpeljal v OŠ Grm. Tam imajo bazen, v katerem so nas učitelji učili plavat. Delali smo mrtvaka, gledali pod vodo brez maske, stojo pod vodo, kričali pod vodo, govorili pod vodo in skakali v vodo. Avtobus nas je ob 12.00 odpeljal domov. Zadnji dan smo plavali za bronastega delfina. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo gledali pod vodo. Na plavalnem tečaju mi je bilo zelo lepo.

Luka Plut, 3. c

V ponedeljek smo se z avtobusom odpeljali na plavalni tečaj v Novo mesto. Najprej smo pomalicali, se preoblekli v kopalke in učitelji so nas razdelili v skupine. Bila sem z učiteljem Tomažem. Najprej so nas preizkusili v plavanju žabice. Med tednom smo pridno vadili in se pripravljali za tekmovanje. V petek smo tekmovali za bronastega delfina, katerega sem osvojila. Bila sem zelo vesela. Na plavalnem tečaju smo se imeli lepo.

Anja Škof, 3.c

Dostopnost