V četrtek, 29. 3. 2018, je 5. c razred odšel v Belokranjski muzej. Tam smo se učili tkati, a še prej smo si ogledali, kako so ljudje tkali v prazgodovini. Videli smo veliko različnih in zanimivih stvari. Po tem smo šli tudi sami tkati z volno. Naredili smo zelo lepe izdelke različnih barv. Bilo mi je lepo in upam, da bom lahko še kdaj tkala.

Eva Dragovan, 5. c

Pri gospodinjstvu se učimo kako od vlakna nastane oblačilo. Zato smo v torek, 27.3. 2018, učenci 5.b razreda odšli v Belokranjski muzej. Ko smo prišli, nam je najprej gospa Alenka na kratko razložila kaj bomo delali. Potem naj je dala križanke, ki smo jih reševali, ko smo si ogledovali predmete, povezane s tkanjem. Nato smo odšli tkat. Razložili in pokazali so nam postopek tkanja. Imeli smo na izbiro več barv volne. Vsak si je izbral svoj vzorec in poskusil tkati. Čas je hitro minil in odpravili smo se nazaj v šolo.

Karin Jambrošić, 5.b

V ponedeljek, 26.3.2018, smo se učenci 5.a razreda odpravili v Belokranjski muzej. Tam smo si najprej ogledali postopke izdelovanja preje iz lanu. Kasneje smo si izdelali vsak svoj prtiček iz volne. Vsi so bili lepi. Po končanem delu smo se srečni vrnili v šolo. Bilo je poučno in bilo nam je zelo všeč.

Nika Pečarič in Lara Oberman, 5.a

Dostopnost