V torek, 12. junija 2018, so učenci Osnovne šole Metlika v večernih urah na dvorišču metliškega gradu izvedli muzikal z naslovom En svet, pa toliko različnih sanj.

Podobnega projekta se na naši šoli še nismo lotili, zato je muzikal za učence in mentorice predstavljal velik izziv. Kljub temu smo zbrali pogum, združili naše talente in pripravili predstavo, ki je obiskovalce popeljala v poseben svet – svet igre, glasbe in plesa.

V glavnih vlogah sta se pred množico obiskovalcev predstavila Anamarija Mužar (igrala je najstnico Majo) in Žan Jaketič (igral je Gašperja). Pevski zbor OŠ Metlika je ob spremljavi učencev Glasbene šole Črnomelj zapel 13 pesmi, ki so povezovale posamezne prizore muzikala. V celotni predstavi je sodelovalo kar 68 učencev.

Čeprav so učenci igrali in peli v muzikalu z lahkotno vsebino, so se med pripravami na predstavo (na)učili marsikaj pomembnega. Učili so se sodelovanja, točnosti, suverenega nastopanja, prilagajanja, primernega izražanja in izvedbe svojih idej, učili pa so se tudi prevzemanja odgovornosti, sprejemanja kritike in potrpežljivosti.

Vse delo je bilo na koncu večera poplačano – z dolgim, glasnim aplavzom publike in nasmehi zadovoljstva na obrazih nastopajočih in obiskovalcev.

Urška Dragovan

 

Dostopnost