V sredo, 12. 9. 2018, smo se sedmošolci odpravili v Center šolskih in obšolskih dejavnosti Kranjska Gora. Med potjo smo se ustavili v Kropi, kjer smo si ogledali kovaški muzej in kovaško delavnico. Kovač nam je opisal življenje kovača ter nam pokazal, kako se izdelujejo žeblji. Potem smo pot nadaljevali in kmalu prispeli v dom. V domu smo najprej imeli kosilo, po kosilu pa smo se namestili v sobe, se razpakirali in pripravili na pohod. 7. a je odšel v Naravni rezervat Zelenci, 7. b v gozd ter 7. c v Triglavski narodni park. 7. a se je sprehodil po velikem močvirju, velikem dva hektarja in pol. Tam so se pogovarjali o  zavarovanih rastlinah in živalih v vodi in v gozdu ter se pogovarjali o nastanku močvirja, ki sta ga izdolbla dva ledenika. Potem so si ogledali še poplavni gozd, ki je značilen, da ima veliko mivke ter da je povsem razmetan. 7. b je raziskoval živali v gozdu ter meril temperaturo v tleh in v zraku in podatke zapisoval na učni list. 7. c pa se je sprehodil v park, ki ga obdajajo Karavanke in Julijske Alpe. Čez Triglavski narodni park teče tudi reka Pišnica. Nato pa se je pot nadaljeval do jezera Jasna, ki ima krasen pogled na gore. Tam smo obravnavali gorske rastline, potočne živali, gozdne in gorske zavarovane živali. Po ogledu smo odšli nazaj v dom ter imeli nekaj prostega časa. Po prostem času pa smo večerjali. Pojedli smo večerjo in se pripravili za večerni pohod po Kranjski Gori. Ogledali smo si staro mestno jedro in si ogledali hiše v lepem alpskem slogu. Po napornem dnevu smo se vrnili v dom in se pripravili za spanje.

Naslednji dan smo se zbudili že ob sedmih, se uredili in zajtrkovali. Po malici smo imeli orientacijski tek – Lov na Kosobrina. Krog je bil dolg približno 3 kilometre. Imel je od 15 do 20 postaj z nalogami. Reševali smo naloge o legi, tipih gozdov, o nadmorski višini gora, o smučiščih in rešili smo nekaj ugank. Ob pol dveh smo končali in se vrnili v dom. Imeli smo podelitev priznanj iz orientacijskega teka. Zmagala je skupina št. 7. Po podelitvi smo imeli kosilo. Po kosilu pa so imeli 7. a dejavnost v Triglavskem narodnem parku, 7. b je obiskal Naravni rezervat Zelenci, 7. c pa je raziskoval gozd. Po dejavnostih smo večerjali, nato pa smo imeli družabni večer. Igrali smo nogomet, košarko, odbojko … ob desetih pa smo odšli spat.

Zadnji dan pa spet bujenje, zajtrk in pakiranje. Pospravili smo sobe ter kovčke odnesli v avtobus. Potem pa še zadnje dejavnosti. 7. a gozd, 7. b Triglavski narodni park in 7. c Naravni rezervat Zelenci. Po dejavnostih smo še zadnjič imeli kosilo ter se počasi posedli na avtobus, se poslovili in odpeljali. Preživeli smo poučne in zanimive pa tudi sončne in tople tri dni v Kranjski Gori.

Tjaša Vraničar in Lana Kramarič, 7. c

 

VTISI 7. C

V CŠOD mi je bilo najbolj všeč, ko smo obiskali Triglavski narodni park, ker smo spoznali veliko različnih rastlin in živali.

Všeč pa mi ni bil orientacijski tek, ker se je naša skupina izgubila.

Nika Mikešič, 7. c

 

Všeč mi je bil orientacijski tek, ker smo bili sami, brez učiteljev. Ni pa mi bilo všeč, da smo morali v CŠOD veliko hoditi.

Matija Matekovič, 7. c

 

Všeč mi je bil orientacijski tek, ker je bilo zelo zabavno reševati naloge in iskati listke. Ni mi pa bilo všeč, ko smo bili v gozdu in v učilnici, saj me je to dolgočasilo.

Lana Kramarič, 7. c

 

Najbolj všeč mi je bilo v Triglavskem narodnem parku, saj smo videli veliko novih in zanimivih stvari.

Valentina Radoš, 7. c

 

Všeč mi je bilo, ko smo sami v skupinah hodili na orientacijskem teku, ni pa mi bila všeč hrana.

Adis Sefić, 7. c

 

Zaradi naravnih lepot mi je bil všeč Triglavski narodni park, ni pa mi bil všeč orientacijski tek, ker smo prišle nazaj po napačni poti.

Eva Zupanc, Lana Stopar, 7. c

 

V CŠOD mi je bilo zelo všeč jezero Jasna, pa tudi orientacijski tek mi je bil všeč, ker smo hodili sami brez učiteljev. Niso pa mi bili všeč hrana, predolg pohod do Zelencev in sobe.

Žan Muc, 7. c

 

V Kranjski Gori se mi je v spomin najbolj vtisnil Triglavski narodni park, saj smo bili v naravi in ob čistem potoku. Ni mi bilo všeč, ker smo se zelo zgodaj zbujali in ker smo imeli malo prostega časa.

Tjaša Vraničar, 7. c

 

Lepo mi je bilo, ker so okoli Kranjske Gore lepi razgledi na gore in potoke v Triglavskem narodnem parku. Na orientacijskem teku pa mi ni bilo všeč, ker nisem bil v skupini s svojimi sošolci.

Blaž Matjašič, 7. c

 

Všeč mi je bil Triglavski narodni park, ker je zelo lep. Ni pa mi bil všeč orientacijski tek, ker sta dva učenca skrila liste.

Leon Radman, 7. c

 

Zaradi lepega razgleda so mi bili všeč Zelenci, sprehod po Triglavskem narodnem parku pa mi ni bil všeč zaradi mrzle vode.

Tim Stariha, 7. c

 

V CŠOD mi je bil všeč Triglavski narodni park. Všeč pa mi niso bile sobe, ker so bile postelje iz železa in so škripale, zaradi česar nisem mogel zaspati, in hrana.

Vid Kočevar, 7. c

 

V Kranjski Gori mi je bilo všeč vse. Predvsem pa orientacijski tek, saj smo se pri iskanju namigov in reševanju ugank zelo zabavali.

 

Eva Lapanja, 7. c

 

Najlepše mi je bilo na orientacijskem teku in v Triglavskem narodnem parku. Bili smo v naravi in veliko zanimivega smo videli.

Ni pa mi bilo všeč, da so fantje skrili listke v gozdu in so se nekatere skupine zato v gozdu izgubile.

Vanessa Guštin, 7. c

 

Všeč mi je bilo na orientacijskem teku, saj smo potem odšli na igrišče. Ni mi bil všeč pohod do Zelencev pa tudi hrana je bila brez okusa.

Jan Kostelec, 7. c

Dostopnost