Jumicar so majhni avti na katerih sem se peljal jaz in moji sošolci. Bilo je 5 avtomobilčkov, trije rdeči, eden moder in en zelen. Na začetku, ko sem pognal avto, sem se zaletel, ker sem preveč pritiskal na plin. Kmalu sem vozil boljše. Upoštevati sem moral tudi prometne predpise. Vožnja se je srečno končala.

ROK DULAR, 5. a

 

V sredo, 19. 9. 2018, smo imeli Jumicar. Najprej je bilo na preduri predavanje. Zapomniti smo si morali tri povedi:

»Ostati živ«,
»Mirna hoja in opazovanje!« ter
»Počakaj, da se promet ustavi, ali ga ni.«
Četrto uro pa smo se vozili z avtomobilčki. Meni osebno je bilo zelo lepo.
Upam, da bom šel še kdaj.

ANŽE KAMBIČ, 5. a

 

V sredo, 19. 9. 2018, smo najprej šli v kulturni dom. Tam nam je učitelj Zmago povedal veliko o prometu. Naučili smo se veliko novega. V kulturnem domu smo se zabavali. Ko je bilo konec predavanja, smo odšli v razred. Imeli smo tudi pouk. Na koncu dneva so nas čakali avti Jumicar. Najprej smo se razdelili v štiri skupine. Povedali so nam, kako moramo voziti avtomobilčke. Prva je vozila 1. skupina. Bilo je zelo zabavno. Velikokrat smo se tudi zaleteli. Ko smo vsi odpeljali, smo pomagali pospraviti poligon. Na koncu nam je učitelj Zmago podaril vozniška dovoljenja za avte Jumicar.
Ta dan je bil zelo zabaven.

NINA KAVČIČ, 5. a

 

Občina Metlika nam je danes podarila novo kolo in Jumicar. Dan se je začel s predstavitvijo Jumicarja in spoznavanja pravil v prometu. Zbrali smo se v kulturnem domu in gospod Zmago nam je vse predstavil. Nato smo odšli na Igrivo košarko. Tam smo imeli štafetne in druge igre. Košarka je bila dolga, a zabavna. Nato smo šli pobirat smeti okoli šole. Vendar ne zadolgo, kajti čas je bil, da gremo na Jumicar. In sicer so pripeljali manjše avtomobilčke, s katerimi smo se potem še sami vozili. To nam pravzaprav pomaga, da vidimo stvari na cesti tako, kot jih vidijo naši starši, ko vozijo. Vožnja je bila super, a je čas hitro minil in morali smo se posloviti. Bilo je odlično!

Ajda Ambrožič, 5.b

 

V sredo smo 5. razredi najprej šli na predavanje o prometu in potem na Igrivo košarko. Tam smo se igrali štafetne igre, nato pa odšli na podelitev kolesa za šilo Metlika in Podzemelj. Tam so nekaj besed povedali ravnateljica naše šole, župan občine, ravnatelj OŠ Podzemelj in Vladka. Ker smo ta teden mi zadolženi za čiščenje v okolici šole, smo se razdelili v skupine in odšli na delo. Nato je prišla vrsta na nas. Končno avtomobilčki! Zelo sem se veselila in mislila, da je to lahko. Ko pa sem začela voziti, sem mislila drugače. Naučila sem se veliko novih stvari. Bilo mi je lepo.

Tamara Strahinič, 5.b

 

V sredo smo imeli Jumicar in Igrivo košarko. Zjutraj smo se zbrali pred kulturnim domom. Tam smo imeli predavanje. Nato smo se po razredih razdelili. Eni so šli na košarko, drugi pa so vozili avte. Pri avtkih sem videla, da ni lahko voziti, vendar sem se zabavala. Ta dan mi je bil zelo všeč, še posebej Jumicar. Na koncu smo dobili še vozniško dovoljenje za avtke Jumicar. Ta dan sem se imela zelo lepo in nikoli ga ne bom pozabila.

Ula Bezek, 5. b

Dostopnost