V torek, 2. 10. 2018, je skupina učencev obiskala župana, g. Darka Zevnika. Tema pogovora je bila prosti čas, ki je tudi tema letošnjega tedna otroka. Pozdravila nas je ga. Vladka Škof in nam prebrala poslanico ob tednu otroka, ki jo je napisal Feri Lainšček.

Učenci so županu postavili kar nekaj vprašanj glede igralnih površin, športnega parka, prenove glasbene šole, obvoznice okoli šole, avtobusnih postajališč, kolesarskih stez, obnove garderob v šolski telovadnici, delovnih gradbišč itd. Predlagali so organiziranje družabnih in družinskih dogodkov in opozorili na nekaj stvari, ki bi jih bilo potrebno izboljšati. Župan je odgovoril na vsa vprašanja učencev in dodal, da se veliko stvari ureja ali pa so v načrtu. Tako župan kot ga. Vladka sta učence spodbudila k iskanju idej, predlogov in aktivni udeležbi v ponujenih in organiziranih aktivnostih.

Ker se je v tem tednu začela tudi akcija Bodi viden – bodi previden, so učenci dobili odsevne trake in kresničke. Za vabilo, sprejem in posladek ob zaključku srečanja se zahvaljujemo županu in Društvu prijateljev mladine Metlika.

Dostopnost