V okviru programa Tedna otroka 2018 je v torek, 23. oktobra 2018, potekal 21. prometni kviz, sestavljen iz štirih sklopov: pešec, kolesar, prometni znaki in križišča.

V znanju o prometu so se pomerili učenci 6.razredov OŠ Metlika in OŠ Podzemelj. Ugotavljamo, da je znanje učencev velikokrat na hitro naučeno in kampanjsko. Znanje iz prometnih vsebin je nujno potrebno obnavljati, saj smo v promet vsakodnevno vključeni, naj si bo to kot pešci, kolesarji, vozniki ali sovozniki. Previdnost na cesti nikoli ni odveč. Ravno takšne aktivnosti, kot je kviz, učencem omogoča ponovitev in ozaveščanje pomena znanja o prometu.

Kviz je omogočilo Društvo prijateljev mladine Metlika s sodelovanjem z Občinskim svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, OŠ Metlika, OŠ Podzemelj, PP Metlika in ZŠAM. Zahvaljujemo se jim, saj so omogočili tudi nagrade za vsako ekipo, glede na doseženo mesto.

Čestitamo vsem ekipam in tudi nastopajočim, vsem učencem, ki so program popestrili z glasbenimi nastopi, deklamacijami svojih pesmi o prometu.

Rezultati:

  1. mesto: 6.r OŠ Podzemelj: Tim Plesec, Zala Gornik, Nejc Hlebec
  2. mesto: ekipa 6.b OŠ Metlika: Laura Plut, Kaja Kremesec, Luna Ramuščak
  3. mesto: ekipa 6.a OŠ Metlika: Nika Drkušić, Nika Črnugelj, Bojan Muc
  4. mesto: ekipa 6.c OŠ Metlika: Katja Kremesec, Pika Jerele, Eva Dragovan

Mentorica prometne vzgoje, Jasmina Štampfelj

Dostopnost