V projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo (tema »Stop obrekovanju!«) je sodelovalo 537 učencev na OŠ Metlika, 34 učencev na Podružnični šoli Suhor in 40 učiteljev. Na razpis Izobraževalnega centra EKSENA (ki je tudi nosilec projekta) smo poslali 8 likovnih, 5 literarnih izdelkov in video izdelek. Razstava poslanih izdelkov je v avli šole. Na spletni strani šole pa si lahko ogledate video izdelek, ki so ga skupaj z razredničarko naredili učenci 8. c-razreda.

Z učenci 7. in 8. razredov je bila v okviru domovinske in državljanske kulture in etike izvedena delavnica na temo strpnosti. Vsi oddelki so brali ustrezni pravljici ali pri razrednih urah ali pri urah slovenščine. Na dan strpnosti, 16. novembra, je bila na šolskem radiu radijska igra vezana na pravljico Obrekljiva soseda. Igro je pripravil novinarski krožek z mentorico Urško Dragovan. Radijsko igo lahko poslušate s klikom na http://osmetlika.splet.arnes.si/solski-radio/.

Na pravljico Dogodek v Mestnem logu je mentorica Tanja Vraničar z učenkama pripravila kamišibaj in obiskala skoraj vse oddelke od 1. do 5. razreda, oddelke podaljšanega bivanja in PŠ Suhor. Izdelki, ki so nastajali v času od 12. do 16. novembra, so bili izbrani in razstavljeni v avli šole. Z učenkami 7. in 8. razredov je likovna pedagoginja Jasmina Nedanovski ustvarila stenčas.

Projekta smo se lotili zelo premišljeno z namenom ozavestiti učence o pomenu strpnosti, sprejemanju drugačnosti ter spodbujanju medsebojnega prijateljstva in sodelovanja.

Barbara Forstner
koordinatorica projekta

 

 

Dostopnost