V sredo, 3.4.2019, smo izdelovali hladilno skrinjo. Najprej smo si narisali v zvezek skici. Nato smo to naredili še na stiropor. Ko smo to naredili, smo šli rezati na rezalnik. Bilo je malo težko, ampak smo uspeli. In stiropor položili v izdelano skrinjo. Na koncu smo naredili ročaj in pokrov. Vsak je svojo skrinjo tudi okrasil.

Meni je bil ta dan zelo všeč.

ULA BEZEK, 5.B

Ta dan ni bil enak ko vsi ostali dnevi, saj ta dan smo ustvarjali. No ta dan smo izdelovali hladilne škatle iz stiropora. No začelo se je tako, da nam je učiteljica razložila pravila. In sicer smo morali najprej iz table v zvezek prerisali skico za model iz papirja, ki je bil samo za to, da je držal stiropor. Skica je bila tudi del ocene. Ko smo to prerisali in izrezali iz tršega papirja smo se lotili sestavljana. Potem smo enako naredili z modelom iz stiropora, le da smo stiropor rezali z rezalnikom za stiropor ne pa s škarjami. Z rezalnikom ni bilo tako lahko delati, saj je vsaj meni bežal na vse strani. Potem smo stiropor položili v papirnat model. In končno je na vrsto prišlo na vrsto (moje najljubše) okraševanje. Na koncu dneva smo dobili še dva lističa. Prvi se je tudi držal ocene, drugi pa je bil kot domača naloga. Šla se je o tem, da smo doma preizkusili svojo hladilno skrinjo. Ta dan mi je bil zelo všeč.

TEJA ŠKOF, 5.B

V sredo smo imeli učenci 5.b razreda tehniški dan. Izdelovali smo hladilno skrinjo. Naredili smo skico kartona ga izrisali na papir in izrezali ter zlepili skupaj. Na vrsti je bila skica stiropora. Ko smo jo narisali, smo jo izrezali z rezalnikom za stiropor. Hladilno skrinjo smo le še zlepili skupaj, okrasili in rešili vprašalnik. Za doma smo naredili poizkus, če je naša hladilna skrinja dobro izdelana, če dobro zadržuje toploto. Na tehničnem dnevu sem se imela lepo.

LEA   GAŠPERIČ, 5.B

Dostopnost