Od 15. do 19. maja je v Moskvi potekalo VIII. Mednarodno vokalno tekmovanje po imenu skladatelja Isaaka Dunajevskega Veseli veter. Tega tekmovanje se je udeležila tudi mlada Metličanka Tina Pezdirec, učenka petega razreda OŠ Metlika. Na tekmovanju je sodelovalo več kot 200 pevcev različnih starosti v vokalnih stilih: klasično petje in jazz-pop petje. V kategoriji jazz-pop (starost 9 – 11 let), v kateri je tekmovala Tina, je nastopilo okoli 50 pevcev in pevk. Vsi so bili odlični vokalisti, žirija je imela težko nalogo pri podelitvi nagrad. Podeljeno je bilo pet zlatih, 3 srebrne in 4 bronasta priznanja. Naša Tina je tudi tu, v Moskvi, navdušila žirijo, ki jo je sestavljalo osem priznanih ruskih glasbenikov in glasbenih pedagogov. Tina se je uvrstila med dobitnike zlatih priznanj.

Nastop na tekmovanju mladih nadarjenih pevcev v Moskvi si je Tina priborila lansko leto na mednarodnem festivalnem tekmovanju Veseli veter v Ljubljani, saj je s svojo izvedbo znane ruske pesmi Opera 2 (izvajalca Vitaca v priredbi pevca Dimasha) navdušila žirijo, ki so jo sestavljali Anka Jazbec (vodja otroškega in mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija), Matej Jevnišek (glasbeni urednik Radia Prvi) in Olga Ulokina (akademska glasbenica, muzikologinja in glasbena pedagoginja), ki so Tini Pezdirec podelili glavno nagrado.

Iskrene čestitke Tini!

Želimo ji veliko energije in motivacije za nadaljnje glasbeno delo. Tina bo s trudom, vajami in rednim delom zagotovo postala uspešna glasbenica.