V ponedeljek, 27. 5., smo se peti razredi odpravili na otok Krk na morje. Med potjo nas je učiteljica Danica seznanila z znamenitostmi pokrajine skozi katero smo se peljali. Ko smo prišli, smo se razpakirali, pojedli kosilo in odšli na enourni pohod do cerkvice na hribu. Na poti nazaj smo nabirali storže, katere bomo uporabili za ustvarjanje. Ko smo prišli nazaj, smo si odpočili ter se razdelili v dve skupini ter imeli pouk slovenščine in naravoslovja. Imeli smo večerjo. Po njej smo se uredili in odšli v mesto. Tam smo kupili sladoled ter si ogledali plažo.

DOROTEA MUC, 5. A

Danes, 27. 5. 2019, smo ob 8.30. uri odšli s Pungarta. Prečkali smo mejo, v Baško pa smo prišli okrog poldneva. Po urejanju sob smo imeli kosilo. Šli smo na pohod do cerkvice na vrhu hriba, kjer smo imeli lep razgled na mesto. Sledili sta učni uri slovenščine in naravoslovja. Po večerji smo odšli na sprehod ob obali, v mestu pa smo si kupili sladoled. Sladoledar je bil zelo zabaven, saj je kepice sladoleda metal v zrak in jih lovil v kornet. Zdaj pa gremo spat.

TEJA ŠKOF, 5. B

Danes, 27. 5., smo peti razredi odšli v šolo v naravi. S Pungarta smo krenili ob 8. 30. Prestopili smo mejo in opazovali pokrajino. Ko smo prišli v Celjski dom, smo najprej imeli kosilo in nato malo odmora. Po počitku smo se odpravili proti cerkvici, k najvišji točki mesta. Na poti smo nabirali storže. Potem smo imeli uro naravoslovja ter med drugim spoznali veliko slanoljubnih rastlin. Po naravoslovju smo imeli še uro slovenščine. Potem smo imeli večerjo. Po večerji smo šli na sprehod po mestu in si kupili sladoled.

Prvi dan mi je bil zelo všeč in upam, da bo tako še druge dni.

HANA RUS, 5. C

Dostopnost