V šolske letu 2018/ 2019 je na OŠ Metlika že četrto leto od kar je začel delovati krožek DMG (Društvo mladi gasilec), na PŠ Suhor pa tretje leto. Krožek poteka pod vodstvom mentorja Tomaža Žuglja v Metliki in na Suhorju.

Na pomoč pri praktičnemu delu pa nam so priskočili na pomoč gasilci iz PGD Metlika in PGD Suhor.

Krožek DMG smo v letošnjem šolskem letu zaključili z regijskem srečanjem Društev mladi gasilec osnovnih šol Bele krajine, ki je bilo v ponedeljek, 10. junija 2019, ob 16.00 uri na OŠ Metlika.

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz teoretičnega dela in praktičnega dela. Znanje za teoretični del smo pridobivali skozi šolsko leto. Tekmovanje je potekalo v organizaciji OŠ Metlika, GZ Metlika in Mladinske komisije pri RSBK. Sodelovalo je 29 ekip pri kategoriji mlajših in 11 ekip pri kategoriji starejših učencev.

Iz OŠ Metlika je nastopilo 5 ekip v kategoriji mlajših učencev in 1 ekipa v kategoriji starejših učencev, iz PŠ Suhor pa je nastopilo 6 ekip v kategoriji mlajših učencev.

Pri kategoriji mlajših je ekipa v sestavi: Ana Štubljar, Ana Rajakovič in Ula Bezek osvojila 3. mesto, ekipa v sestavi: Jakob Pašič, Oliver Budački in Vid Šetinc pa 1. mesto

TOMAŽ ŽUGELJ,
mentor DMG


Rezultati – MLAJŠI

Rezultati – STAREJŠI

Dostopnost