Knjiga Dnevnik nabritega mulca – Letovanje govori o dečku Gregu in njegovi družini Tepež, ki sklenejo, da bodo za božične počitnice pobegnili nekam v trope, in sicer v krasno letovišče, kjer se bodo dodobra spočili in si napolnili  baterije. Po nekaj dneh bi morali biti Grega in njegova družina kot prerojeni. Toda Tepeževi kmalu ugotovijo, da tropski raj ni tako rajski, kot so pričakovali. Težave s prebavo, sončarica in invazija strupenih bitji z vseh koncev in krajev grozijo, da bodo uničili to družinsko letovanje.

Zgodbo v obliki dnevnika pripoveduje glavni lik zgodbe Grega Tepež, ki se sooča s težavami na letovanju in skuša imeti normalne počitnice, vendar pri tem ni ravno uspešen.

Knjiga mi je bila zelo všeč, saj je bilo veliko zapletov in smešnih prizorov. Najbolj mi je bil všeč prizor, ko je družina odšla na potapljanje med morske živali, med katerimi so bile tudi nekatere zelo nevarne. Prebrala se že veliko delov Dnevnika nabritega mulca (Stari časi, Huda zima, Kolo sreče, Dvojna godlja, Pasji dnevi …).

To knjigo sem si izbrala, ker takšne knjige rada berem in ker se v njih dogajajo zanimive in smešne stvari. Priporočam jo vsem najstnikom, ker na nek način predstavlja najstniško življenje.

 

                                                                                                Eva Kunič, 9. r.

Dostopnost