Knjiga Slišal sem, kako trava raste  govori o otroštvu pisatelja te knjige, Tonetu. Njegova družina ni bila bogata, ampak bolj revna. Vendar tudi če niso imeli najnovejših stvari, je bil Tone srečen in zadovoljen s tem, kar so imeli.

Najljubša oseba mi je bil junak knjige Tone, ker je vedno nekaj delal in je imel rad vse svoje živali. Prav tako je bil tudi prijazen do drugih. Presenetilo me je, da so nekaj muck morali ubiti, ker jih je bilo preveč.

Najljubše poglavje mi je bilo tisto, ki govori o njihovih hišah. Prvo govori o svoji prvi hiši, v kateri je živel do drugega leta, v drugi do dvanajstega leta, v tretji do šestnajstega, v četrti do dvajsetega. Prvo hišo je imel na Pilcovem posestvu, tam so šli živet leta 1940, posestvo je bilo veliko in bogato, Pilc je staršem odstopil majhno kuhinjo in sobo. Druga hiša je bila na hribu in je bila majhna koča iz ilovice. Tretja je bila rumena vila in tako šli bližje železnici, bila je gosposka, s parketom in lestenci. Zadnja hišica je bila majhna in bila na prodaj, bila je dolga, nizka, s kuhinjo in eno sobo ter dolgim hlevom. Za zadnjo hišico se je potegoval še nekdo drug, vendar je ata zbral veliko denarja in jo kupil. Hišico so imeli zelo radi in imeli načrte za njo. Na koncu pove, da je šel pogledat vse hiše in rekel, da so ga pri prvi hiši gledali ljudi skozi razbite šipe.

To knjigo sem izbral, ker je izgledala zelo zanimiva in ker je imela smešen naslov. Ta knjiga je prva, ki sem jo prebral od tega avtorja in mi je bila zelo všeč in tudi smešna.

Nejc Polak, 7. r.

Dostopnost