Knjiga Hotel sem prijeti sonce pripoveduje o otroštvu pisatelja knjige, Tonetu Partljiču. V njegovi družini se je dogajalo veliko dogodivščin, kljub temu da so bili revni.

Najljubša oseba mi je bil Tone, ker je vedno nekaj  počel s svojim mlajšim bratom in starejšo sestro. Je tudi prijazen, včasih pa tudi nagajiv.

Najljubše poglavje mi je bilo tisto, ki pripoveduje, kako se je Tone naučil voziti kolo. Njegov oče ni rad videl, da otroci vozijo kolo. Nekega dne pa se je odločil, da bo Tone lahko poskušal voziti kolo, a ne predaleč od  hiše. Tone je sedel na kolo in začel voziti. Še sam sebi se je čudil, da mu gre tako dobro. Začel je pospeševati in prišel do meje z Avstrijo. Od nekdaj si je želel videti, kako je v Avstriji. Kakšne hiše imajo in ali je kaj drugače kot v Sloveniji. Tam sta ga ujela dva policaja in ga spraševala, zakaj je hotel prečkati mejo. Na koncu sta ga le pustila in Tone je odšel domov. Sam na sebe je bil ponosen, ker se je naučil voziti kolo.

Knjigo sem si izbrala, ker me je k branju pritegnil naslov. Je zabavna, smešna, polna zanimivih dogodkov, v nekaterih delih pa tudi razburljiva. Priporočam jo vsem, ki radi berejo zgodbe o zanimivih dogodivščinah.

                                                                                     Nika Drkušić, 7. r.

Dostopnost