Knjiga Šola magičnih živali govori o osnovnošolcih, ki v šoli nimajo družbe, zato dobijo magično žival, ki postane njihov najboljši prijatelj.

Glavna junakinja knjige je rdečelasa punca Ida, ki se v novi šoli zaradi zbadanja sošolcev ne počuti najbolje, zato dobi magično žival. Tudi njen sošolec Beni ima magično žival, kar pa ni všeč sošolcu Jusu, v katerega je Ida na skrivaj zaljubljena. Jus, ki ima doma težave s starši, se počuti osamljenega, čeprav to skriva pred sošolci. Tudi on si želi magično žival, zato iz nevoščljivosti večkrat nagaja Idi in Beniju …

V vsej tej zmešnjavi mi je najbolj všeč Ida, saj s svojo potrpežljivostjo pridobiva nove prijatelje.

Najbolj me je presenetilo to, da je na koncu tudi Jus dobil magično žival, čeprav je bil nesramen do sošolcev in ravnatelja.

To knjigo sem izbrala zato, ker ni bila predebela, ima zanimiv uvod in veliko zanimivih ilustracij.

Knjiga je zelo zanimiva, lahko razumljiva, všeč mi je tudi to, da je tisto, kar se dogaja ponoči, napisano z belimi črkami na temnem papirju, tako si dogajanje še lažje predstavljamo.

Do sedaj še nisem brala nobene knjige te avtorice, vendar mi je bila ta knjiga tako všeč, da bom prebrala tudi drugi in tretji del knjige Šole magičnih živali, saj sem prepričana, da me ob branju čaka veliko novih bralnih dogodivščin.

Tamara Strahinić, 6. r.

Dostopnost