V ponedeljek, 28. septembra 2015, se je za devetošolce pričel težko pričakovan projektni teden. Učenci devetega razreda bomo imeli pet dni drugačnega in zanimivega pouka. Znanje bomo pridobivali skozi razne delavnice in predavanja.
Projektni teden smo pričeli s predavanjem dr. Mateje Nemanič Kostelec, ki nam je predavala o boleznih sodobnega časa. Predavanje je bilo zelo poučno in zanimivo, saj smo spoznali, da je naše zdravje odvisno od našega življenjskega sloga. Za dobro počutje, zdravo telo in preprečevanje nekaterih sodobnih bolezni, kot so bolezni srca in ožilja, rakave bolezni, sladkorna bolezen, kronična pljučna bolezen in nalezljive bolezni, so pomembni zdrava prehrana, veliko telesne aktivnosti, navsezadnje pa tudi dovolj počitka in čas za sprostitev.
Po predavanju smo se odpravili na pohod, na Krašnji Vrh. Z avtobusom smo se odpeljali do Radovice, od tam pa smo pot nadaljevali peš. Na vrhu nas je sprejel član Planinskega društva Metlika, ki nam je predstavil planinsko društvo. Nato pa smo se podučili o orientaciji, osnovni planinski opremi, na kaj moramo biti pozorni, ko gremo v hribe, ter si ogledali topografske karte in ponovili oznake, s katerim se srečamo na njih. Za konec smo se lahko preizkusili tudi v plezanju na plezalni steni.
Prvi dan je za nami, naučili smo se veliko novih stvari in komaj čakamo naslednje dejavnosti.

Nina Težak, 9. b

Dostopnost