V torek, 3. 5., smo se takoj po počitnicah z avtobusom odpravili v Ljubljano. Tam smo se najprej sprehodili po tržnici, kjer smo videli sadje, zelenjavo in oblačila. Šli smo čez Zmajski most, videli Tromostovje in reko Ljubljanico. Odšli smo tudi na Prešernov trg ter se slikali. Na tržnici smo se posladkali tudi z okusnim sladoledom. Nato smo se odpravili v hišo eksperimentov, kjer smo si ogledali veliko poskusov. Najbolj smo se veselili postelje z žeblji. Po koncu poskusov smo pojedli malico. Potem smo se odpravili v gledališče, kjer smo si ogledali lutkovno predstavo Zlatolaska. Po predstavi smo se z avtobusom odpeljali domov. Zelo lepo smo se imeli in tega dne ne bomo nikdar pozabili.

Nika Pečarič, Kaja Kremesec in Lara Oberman, 3. b

V torek, 3. 5. 2016, ob 7.30 smo se učenci 3. razredov z avtobusom odpeljali na ekskurzijo v Ljubljano. Najprej smo si ogledali Hišo eksperimentov. Tam smo naredili veliko različnih poizkusov kot na primer milni mehurčki, miška izgine, dvojniki in brezžični telefon. Najboljša mi je bila postelja z žeblji. Po ogledu poizkusov smo si privoščili slasten sladoled. Nato smo šli v Mini teater, kjer smo si ogledali predstavo z naslovom Zlatolaska. Predstava mi je bila zelo všeč, ker je bila drugačna kot v risanki. Po napornem dnevu smo se vrnili v Metliko, kjer so nas pričakali starši.

Manca Mihelčič, 3.c

Izlet v Ljubljano se je začel z dolgo vožnjo. Na poti do Ljubljane smo se ustavili in pojedli malico. Ko smo prispeli, smo se sprehodili po mostu in videli smo ključavnice, ki so visele na ograji. Potem smo odšli v Hišo eksperimentov. Tam smo se zabavali in pri kakšnem eksperimentu tudi prestrašili. Potem smo odšli na sladoled. Izbrala sem si vanilijev in nutelin. Nato smo se mirno usedli na stopnice k Prešernovemu spomeniku, pojedli sladoled in še kakšne malenkosti. Potem smo si odšli pogledat predstavo z lepim naslovom Zlatolaska. Bila je zelo zanimiva. Ko smo si jo ogledali, smo se posladkali z bonboni. Potem smo vsi vedeli, da sledi še ena dolga pot do doma. Tako se je končal obisk Ljubljane.

Luna Ramušćak, 3.c

 

Zbudil sem se prej kot po navadi. Skočil sem iz postelje naravnost v kopalnico, kjer sem naredil vsa jutranja opravila. Ta čas mi je ati pripravil moj najljubši zajtrk in še sendvič za na pot. Ko je bil trebušček poln, sem vzel stvari in se napotil proti avtobusni postaji. Na avtobusu sem se usedel k prijatelju Juretu, s katerim sva se hecala vso pot do Metlike. Na postajo sva prišla prva, kmalu za tem pa so prišli vsi ostali. Učiteljice so nas razdelile v dva avtobusa in pot proti Ljubljani se je začela. Čeprav smo se s prijatelji pogovarjali, se mi je pot zdela dolga. V Ljubljani smo šli najprej v Hišo eksperimentov in tam so me čisto navdušili s stvarmi, ki so nam jih pokazali. Dobil sem željo, da bi nekoč tudi sam tam delal. Po vseh neverjetnih prikazih se je prilegla malica, kateri je sledil ogled lutkovne predstave z naslovom Zlatolaska. V nasprotju s Hišo eksperimentov smo bili tukaj čisto tiho. Predstava mi je bila všeč, ker je nekoliko drugačna kot tista, ki mi jo je prebrala mamica. Po koncu predstave smo se sprehodili do mesta, kjer so bili naši avtobusi. Na poti nazaj smo s prijatelji izmenjavali mnenja in ugotovili, da nam je vsem najbolj všeč Hiša eksperimentov. Pot domov je bila zabavna in kratka.

Timon Gosenca, 3.c

Slike 3.a razred

Slike 3.b razred

Slike 3.c razred

Dostopnost