V sredo, 18. 5. 2016, je na šoli potekala delavnica za nadarjene učence Javno nastopanje. V njej so učenci od 6. do 9. razreda spoznavali, katere oblike javnega nastopanja poznamo, osredotočili pa smo se na govorno nastopanje.

Zanimivo je bilo prisluhniti učencem, kakšen je za njih idealni govorec, učenci pa so z odprtimi usti poslušali, kako pomembna je govorica telesa.

Ponovili smo tudi, kako poteka vsakršni govorni nastop in na kaj je dobro biti pozoren pri tem.

Opazili smo, da pri nastopanju premalo pozornosti (če sploh) namenjamo premagovanju strahu oz. treme.

Učenci so na koncu povedali, da so se naučili veliko novih in uporabnih znanj, ki jim bodo prišla prav pri javnem nastopanju.

Špela Cimerman Hudopisk,
mentorica delavnice

VTISI UČENCEV po delavnici

Delavnica je bila zanimiva. Podala nam je informacije (kot. npr. drža telesa), na katere prej nisem bila pozorna, pa tudi predstavitev samega govornega nastopa mi je bila všeč.

Lea

Vse je bilo OK. Naučil sem se veliko novih stvari, ki bodo prav prišle v bližajočih se govornih nastopih. Kako pritegniti pozornost, pustiti boljši vtis …

Maj

Bilo ej odlično, zelo poučno, ker sem se naučil nekaj novega. Vse je bilo res narejeno in prilagojeno naši starosti.

Simon

… Najbolj mi je bilo zanimivo o mimiki obraza in drži telesa, saj marsičesa od tega prej sploh nisem poznala.

Ana

Najbolj zanimiva mi je bila telesna drža.

Lara

Delavnica javnega nastopanja mi je bila všeč. Naučili smo se, kako naj bi izgledal popoln nastop pred publiko. Učiteljica nas je poučila, kako pritegniti pozornost, kako naj ne bi odreagirali v zadregi in kaj poslušalci raje gledajo in poslušajo. Zdaj bom pri svojih govornih nastopih zagotovo bolj pozorna na svoje kretnje in reakcije, tako da mi ni žal, da sem se delavnice udeležila.

Maša

… Všeč mi je bil video, ki smo si ga ogledali na koncu. Ni mi bilo všeč, ko nisem poslušal. …

Luka

Meni je bila delavnica všeč, saj je učiteljica vzpostavila stik z nami in naredila zanimivo predstavitev (PPT s slikami in z video posnetkom). Na tej delavnici sem se naučila veliko novih stvari, sploh pa, kako se pripraviti na predstavitev, kako premagati tremo ali strah … Prepričana sem, da bom to znanje uporabila pri predstavitvah v šoli ali kje drugje.

Katja

Dostopnost