27. 5. 2016 smo se učenci, ki smo sodelovali pri projektu Branje ne pozna meja/Čitanje ne poznaje granica, in nekateri nadarjeni učenci odpravili v Karlovec. Ob 16.00 smo se s šolskim kombijem odpravili na pot.

Čez približno štirideset minut smo si že ogledovali Gradsko knjižnico Ivan Goran Kovačič. Knjižnica je izredno velika in zelo lepo urejena. Knjige imajo v hrvaškem, italijanskem, angleškem pa tudi v slovenskem jeziku.  V knjižnici je veliko oddelkov, ne samo literarnih, temveč tudi prostor za glasbo, slikanje … Izvajajo različne delavnice, primerne tudi za najmlajše člane. Deluje že od leta 1838 in ima ohranjenih veliko starih pomembnih knjig, ki so hranjene v posebni omari, nekaj teh dragocenosti smo lahko tudi videli. En oddelek knjižnice pa je celo narejen za študente, ki se tam v miru učijo. Na koncu so nas popeljali še v del za mlajše člane, kjer je tudi igralnica. Tik preden smo odšli, so nas še prijazno pogostili s prigrizki in pijačo, kdor pa je hotel, se je šel lahko še malo razgledat po prostoru.

Po odhodu iz knjižnice smo se sprehodili do kraja, kjer smo se lahko posladkali s sladoledom, šli na pijačo ali se odpravili po nakupih. Za to smo imeli dobre pol ure časa, potem pa smo se utrujeni in polni novega znanja odpravili nazaj v Metliko.

Snežna Štefanič, Nina Kraševec, 9. a

Dostopnost