V ponedeljek,16. 5. 2016, smo zjutraj ob 8.00 odšli v šolo v naravi.

Peljali smo se do Olimja. Tam smo si ogledali samostan Olimje, potem pa smo odšli še v čokoladnico. Čokolado smo lahko poskusili in jo tudi kupili. Tam so nam opisali postopek izdelave čokolade. Čez nekaj časa smo bili že v muzeju Brežice. Tam smo videli viteško dvorano in se pogovarjali o preteklosti v Brežicah in okolici. Nato smo se poslovili in se končno odpeljali v Terme Čatež. Tam smo bili pet dni. Bilo je lepo, saj smo se spuščali po toboganih, se učili plavati kravl, hrbtno in žabico .Zvečer smo odšli na tržnico, v mini casino in se igrali športne igre. Spali smo v hišicah za pet ljudi. Zadnji dan smo se pripravili za odhod. Oblekli smo se kopalke in odšli na zunanji bazen v katerem smo plavali za zlatega delfinčka.

Bilo je lepo in zabavno, tam pa smo se še več naučili o plavanju.

Ajda Kremesec, 5. A

V ponedeljek, 16.5.2016, smo odšli v Čateške toplice.

Prvi dan smo odšli v samostan Olimje. Tam smo si ogledali cerkev, lekarno … Ko smo si ogledali, smo odšli v čokoladnico. Bilo je veliko čokolad. Lahko smo si jih tudi kupili. No in še nazadnje smo odšli v Posavski muzej v Brežice. Ogledali smo si stare predmete, oziroma kaj so uporabljali v starih časih. Ko smo končali z ogledom, smo bili vsi nestrpni, saj smo komaj čakali, da se pripeljemo v Čateške toplice. Najprej, ko smo prišli, smo se razpakirali, oblekli kopalke in odšli na bazen. Zvečer smo ob 10. uri odšli spat. Vsako jutro, ko smo se zbudili, smo se uredili, v restavraciji zajtrkovali in se odpravili na bazen. Dopoldne smo bili tri ure na bazenu, potem smo imeli kosilo, eno uro počitka, potem tri ure plavanja, večerja, aktivnosti in potem spanje.

Komaj sem čakala petek, saj smo odšli domov in smo samo dopoldne plavali, imeli kosilo in se z avtobusom odpeljali nazaj. Na Pungartu so nas čakali starši. V toplicah mi je bilo zelo lepo.

Manca Težak, 5. A

V ponedeljek smo 5. razredi odšli v šolo v naravi. Na poti smo si ogledali tudi Samostan in ne daleč stran tudi čokoladnico in muzej. Ko smo prišli do svojih hišk, smo se razpakirali in odšli na bazen. Vsak dan smo se kopali in en dan obiskali tudi tržnico. Ko je prišel petek, smo bili veseli, ker so nas čakali starši. Meni je bilo najlepše na bazenih in v čokoladnici.

Valentina Vovk, 5.b

 

 

 

Dostopnost