Tekmovanje za čiste zobe ob zdravi prehrani je med slovenskimi osnovnošolci že dobro utečen preventivno naravnan program. Z omenjeno akcijo spodbujamo učence k rednemu umivanju zob in jih preventivno vzgajamo, da razvijejo odnos in odgovornost do lastnega zdravja.

V OŠ Metlika je potekalo tekmovanje od  2. do 5. razreda, enkrat mesečno pa je bila izvedena kontrola čistosti zob. Učenci so se trudili za lep in zdrav nasmeh ter pridno zbirali točke. Zmagovalec letošnjega tekmovanja, ki si zasluži pohvalo za najbolj čiste zobe je 4.a razred z razredničarko Marino Janjac. Dosegli so 86,4% umitih zob od pregledanih, kar je najboljši rezultat čistosti zob med OŠ v občini Metlika. Nagrada so seveda čisti in zdravi zobje, pa tudi zobna krtačka in zobna pasta.

Vsi se moramo potruditi, da bo zdravje postalo eno najbolj cenjenih vrednot v naši družbi. Hvala vsem učiteljem in staršem pri podpori vaših otrok za doseganje ustnega zdravja, ki je ključnega pomena za dobro počutje človeka in je v tesni povezavi z zdravjem celotnega telesa.

Za lep in zdrav nasmeh
Irena Žlogar

 

Dostopnost