V četrtek, 8. 12. 2016, smo se Iga, Lea, Manca in Špela iz Osnovne šole Metlika z učiteljico Barbaro Forstner odpravile na Rdeči križ Metlika. Tam smo zlagale darila za starejše občane. Zložile  smo jih veliko in s tem naredile nekaj dobrega.

Rdeči križ je prostovoljna organizacija, ki ne deli samo daril, temveč tudi obišče starejše, jih peljejo v trgovino, k zdravniku, jim pripeljejo drva, pomagajo pri plačilu položnic ipd. Organizirajo pa tudi dobrodelne koncerte, s katerimi pomagajo bolnim, poškodovanim osebam. Za najmlajše, pa tudi malo starejše, organizirajo izlete, delavnice … Največ delavnic in taborov je v poletnem času.

Lea Žlogar, 7. b

Predsednica Rdečega križa Metlika gospa Zalka Klemenčič nam je povedala, da podarijo in obiščejo več kot 500 občanov in občank občine Metlika, ki so starejši nad 80 let in so osamljeni ter potrebujejo pomoč. V tem času jim prinesejo zdravila, se z njimi pogovarjajo in jih odpeljejo po opravkih. RK Metlika organizira kviz mladih članov RK, različne humanitarne koncerte, taborjenje, izlet na Debeli rtič, delavnice o prvi pomoči in krvodajalske akcije.

Manca Bajuk, 8. a

Dostopnost