V petek, 3. marca 2017, nas je v okviru izbirnih predmetov VZM (radio) in ŠNO obiskala radijska napovedovalka Erika Kralj. Učenci smo se na intervju dobro pripravili in gostji celo uro zastavljali vprašanja.

Zanimalo nas je, kakšen je njen poklic ter kako in kje se lahko izobražujemo zanj, saj bomo morda tudi mi nekega dne radijski ali televizijski voditelji oziroma novinarji. Zanimalo nas je, kako se nočno delo na radiu razlikuje od dnevnega. Gostja nam je povedala, da so oddaje, ki jih predvajajo ponoči, posnete vnaprej (ali pa gre za ponovitve dnevnih oddaj).

Erika Kralj nam je o svojem delu povedala veliko. Izvedeli smo, da je kariero začela z vodenjem prireditev in glasbenih večerov. S tem se še vedno ukvarja. Natančno nam je razložila, kako je prišla na radio Aktual. Goste, ki pridejo na radio, si zapomni po izzivih, ki jih jim postavi. Povedala nam je, da ustvarja glasbo in obožuje delo na radiu, vendar razmišlja tudi o karieri na televiziji. Vesela je, ker po novem velja zakon, ki zahteva, da na slovenskih radiih predvajajo vsaj 60 % slovenske glasbe.

Na koncu smo se gostji zahvalili za obisk in ji poklonili simbolično darilo.

Lea Žlogar, 7. b

Dostopnost