V četrtek, 22. 4, smo se nadarjeni učenci z avtobusom odpravili v Ljubljano. Vožnja je bila dolga, a prav tako zanimiva, saj smo komaj čakali, da se bomo peljali z ladjico po Ljubljanici. Vožnja po ljubljanski reki je bila zanimiva in zabavna, saj smo naredili kar nekaj slik Ljubljane. Po prijetni vožnji z ladjico smo imeli eno uro razgledovanja po veliki Ljubljani. Odšli smo na kosilo, v kakšno trgovino ter si pogledali še kakšno znamenitost tega prelepega mesta.

Ko je bilo konec našega čudovitega sprehoda po Ljubljani, smo se pripravili na ogled glasbeno-gledališke predstave Tesla v Cankarjevem domu. Nikola Tesla je tisti, ki je razsvetlil in elektrificiral svet, odkril radio in še veliko več. Nekateri mu pravijo tudi “mož elektrike”. Tema predstave pa je bila prav tako elektrika in močna ter magična strela. Predstava je temeljila na veliko znanostih, na primer kako narediti svetlobo in energijo brez električne energije, valovanje zvoka ter še veliko več.

Pred izletom nisem niti malo vedel toliko stvari in dejstev o Nikoli Tesli in elektriki. Videl sem naprave, ki proizvajajo vse vrste elektrike in valovanja zvoka. Predstava me je naučila in seznanila z veliko dejstvi. Za konec predstave pa smo se osredotočili na majhnega robota z Inštituta Jožefa Stefana. Bil je zelo zabaven, saj ni samo stal na odru, ampak tudi plesal.

Po predstavi smo se odpeljali domov, kamor smo zelo utrujeni prispeli ob 20.30.

Upam, da se bomo še kdaj odpravili na takšno zanimivo lokacijo.

Luka Kremesec Mrkalj, 7. a

Dostopnost