V četrtek, 11. maja 2017, smo se učenci, ki smo se uvrstili na državno raven natečaja Evropa v šoli, odpravili v Ljubljano. Udeležili smo se prireditve s podelitvijo priznanj nagrajencem natečaja, ki je potekala v Pionirskem domu. Priznanja je dobilo veliko učencev iz osnovnih in srednjih šol. Posebej ponosni smo na dosežek naše učenke Lee Žlogar, ki je s svojo fotografijo z naslovom Z objemom polepšam tebe in sebe osvojila prvo mesto.

Po končanem kulturnem programu smo si v parku Navje ogledali Deklico z rastočo knjigo. Obiskali smo tudi Hišo Evropske unije, kjer smo spoznavali Evropo in Evropsko unijo. Zaposleni v omenjeni hiši so za nas pripravili poseben kviz, z zanimanjem pa smo si ogledali tudi številne videoposnetke in interaktivne predstavitve o življenju in delu Evropejcev.

Ta dan mi bo ostal v spominu, saj sem doživela marsikaj zanimivega. Organizatorjem natečaja smo obljubili, da bomo v okviru natečaja Evropa v šoli z veseljem ustvarjali tudi naslednje šolsko leto. Verjamem, da bomo znova uspešni.

Julia Kočevar, 8. a

Dostopnost