Včeraj smo s krajšim kulturnim program počastili prevzem nagrade v projektu HUDOdobra TELOvadnica. Naša šola se je namreč uvrstila med 10 najboljših šol v Sloveniji v hudi konkurenci 167 osnovnih in srednjih šol. Namen projekta, ki ga je razpisal glavni organizator Fakulteta za šport, je opozoriti na nujnost posodobitve šolskih telovadnic z vidika zagotavljanja kakovostne in varne vadbe, ki bo različnim ciljnim skupinam šolskih telovadnic omogočila ustrezno telesno zmogljivost ter posledično zdravje.

In kako se je vse začelo? K sodelovanju na natečaju nas je pritegnila naša učiteljica telovadbe Alida Malešič Orlič. Ona je tudi sklicala ekipo, v kateri smo sodelovali tako učitelji kot učenci. Soglasno smo se odločili, da bomo napisali svojo pesem in jo zapeli, potem pa jo uporabili v posnetku. Za video smo napisali tudi amaterski scenarij, kajti idej je bilo ogromno, realizacijo pa je bilo malo težje speljati. Pesem sta napisali učenki Alja in Manca, potem pa so jo zarepali Alja, Miha in Simon. Ko jim je uspelo oziroma so bili s svojim izvajanjem zadovoljni, smo pesem posneli. Sledil je najzabavnejši del – snemanje videa. Odločili smo se za kombinacijo kamere in fotoaparata, torej je naš posnetek kombiniran iz posnetkov in foto-kolaža. Najtežji in najbolj zamuden del je bila montaža posnetka. Hvala vsem mentorjem, ki ste nam pri tem pomagali in sedeli še ure in ure po končanem pouku, da je posnetek zagledal luč dneva.

Tako smo včeraj prejeli nagrado – športno opremo podjetja Elan Inventa za SLOfit meritve – konzolni drog, blazino, skrinjo, merilno desko za predklon, prevleko za skok v daljino in kaliper. Ob nastopu naših pevcev-reperjev ter starejše folklorne skupine so spodbudne besede spregovorili še naša ravnateljica Željka Janjac, naš župan Darko Zevnik, predstavnik Fakultete za šport Gregor Starc in predstavnik območne enote Zavarovalnice Triglav Novo mesto, g. Edo Povhe.

Učenci Alja Slobodnik, Simon Bajuk, Miha Režek, Nana Mihelčič, Lea Žlogar

Mentorji Alida Malešič Orlič, Duška Vlašič, Nina Bradica, Irina Kolar, Andi Jambrošić, Mojca Vraničar

Dostopnost