V torek, 19. 9. 2017, smo se učenci 4., 5. in 6. razreda ob 7.00 uri zjutraj z avtobusom odpeljali v Novo mesto, kjer je potekal naš kulturni dan.

Šestošolci smo najprej obiskali Dolenjski muzej Novo mesto, kjer smo si ogledali razstavo obrti v 19. in 20. stoletju, s poudarkom na medičarstvu in svečarstvu. V povezavi s tem smo si pozneje v delavnici izdelali vsak svojo svečko iz čebeljega voska.

Po končani delavnici smo se peš odpravili v Kulturni center Janeza Trdine, kjer smo si ogledali gledališko predstavo Gledališče od Ž do A. V njej smo spoznali različne gledališke poklice. Predstava mi je bila všeč.

Ob 12.00 smo se z avtobusi vrnili v Metliko, se odpravili na kosilo in domov.

Tjaša Vraničar, 6. c

Ta kulturni dan mi je bil zelo všeč. Najbolj všeč mi je bila predstava, ker so igralci dobro predstavili gledališče.

Maša Lojk, 6. b

 Najbolj mi je bila všeč predstava, ker je bila smešna.

Olivera Drakulić, 6. b

 Najbolj všeč mi je bilo, ko smo izdelovali sveče iz čebeljega voska. Bile so lepe oblike in lepo so dišale.

Zoja Čadonič, 6. b

 Najbolj všeč mi je bilo, ko smo izdelovali svečke iz čebeljega voska, saj smo se družili in ustvarjali.

Nana Kambič, 6. b

Najbolj mi je bilo všeč, ko smo gledali predstavo, ko sta se igralca preoblačila v drugačne obleke oziroma kostume. Zaželela bi si, da bi si še kdaj ogledali kakšno predstavo.

Elma D., 6. a

Meni je bila všeč delavnica, ko smo izdelovali svečko za spomin. Upam, da bomo imeli še kdaj tako lepo delavnico.

Nina K., 6. a

Ko smo šli v Novo mesto, mi je bila najbolj všeč predstava, saj je bila lepa in smešna. Lepo mi je bilo tudi v muzeju. In tudi, ko smo izdelali svečke iz čebeljega voska.

Matej H., 6. a

Na kulturnem dnevu v Novem mestu smo si ogledali Dolenjski muzej in predstavo Gledališče od Ž do A. Najbolj mi je bila všeč izdelava sveč iz čebeljega voska. Bil mi je tudi všeč del predstave, ko je nastopal tehnični delavec, ker mi je bil zabaven.

Zala N., 6.a

Najbolj mi je bila všeč predstava Gledališče od Ž do A. Bila mi je zanimiva in drugačna, saj so pokazali, kaj se dogaja za odrom. Pokazali so točno, kaj se dogaja pred in po predstavi. Zanimiva mi je bila tudi agentka A, ko je plesala z mečem.

Ana V., 6. a

Najbolj mi je ostala v spominu predstava. Zelo lepo so preko igre obrazložili poklice v gledališču. Bilo je smešno. In zanimivo je bilo izdelati svečo.

Žan Ž., 6. a

Najboljše mi je bilo, ko smo gledali predstavo. Bila je zanimiva, napeta in humorna. Najbolj mi je bilo všeč, ko je agentka A plesala z mečem in s pripomočki iz frizerskega salona.

Anja B., 6. a

Dostopnost