Prejšnji teden je v šolo prišel dedek moje sošolke Lee. To je Toni Gašperič. Takoj, ko nam je učiteljica to povedala, sem bila presenečena in vesela. Poznala ga nisem, sem pa o njem že slišala, ker ga veliko ljudi pozna kot dobrega pisatelja.

Komaj sem dočakala zadnjo šolsko uro in napočil je čas obiska Tonija Gašperiča. Bil je precej drugačen kot sem si ga predstavljala. Vendar je v učilnico prišel prešerno nasmejan. Enako pa so se smehljale tudi njegova žena in njegove vnukinje Lea, Teja in Neja.

Toni Gašperič je najprej predstavil svojo družino, nato pa je začel s pripovedjo svojega skoraj vsestranskega življenja. Po poklicu je bil popotnik, pisatelj, ravnatelj OŠ Podzemelj, humorist, učitelj. Tudi na radiu je imel svojo zabavno oddajo Veseli tobogan, kjer so iz različnih krajev otroci sodelovali in peli.

Čez nekaj časa je vsakega od nas povprašal kje živimo. Polovico nas je poznal, žal med njimi ni bilo mene. Kljub temu sem z velikim navdušenjem poslušala. Na koncu nam je hotel povedati še kakšno šalo, vendar se ni spomnil nobene primerne za v šolo.

Na žalost pa se je obisk bližal koncu. Toni Gašperič mi je všeč zato ker je zanimiv, včasih malo hudomušen, humorističen in zabaven človek.

Ajda Ambrožič, 5.b

 

V šoli nas je obiskal znani pisatelj in humorist, Metličan Toni Gašperič. Pripovedoval nam je o svojem življenju, predvsem o otroštvu, ki je bilo polno nagajivih dogodivščin. Med drugim nam je povedal tudi to, da je veliko potoval po svetu. Nato se mu je vsak posebej predstavil. Za vsakega je našel čas za klepet. Čas v njegovi družbi je kar prehitro minil in morali smo se posloviti. Njegov obisk mi bo ostal v lepem spominu.

Tamara Strahinić, 5.b

 

Prejšnji teden nas je prišel pogledat Toni Gašperič. Povedal nam je nekaj zanimivih prigod. Rekel je, da ko je on bil majhen tak kot smo mi, da je delal vsega. Kopal se je v Kolpi s prijatelji in se naučil sam plavati. Ko pa je bil malo večji je obiskal veliko držav kot na primer: Ameriko, Nemčijo…Na koncu smo se mu zahvalili za njegov obisk in mu podarili svečnik iz gline, ki smo ga izdelali v šoli.

Felix Režek, 5.b

Dostopnost