V petek, 19. 4. smo se 5. razredi odpravili na kulturni dan v Novo mesto. Najprej smo se odpravili na Pungart in z avtobusom v Novo mesto.
V Kulturnem centru Janeza Trdine smo si ogledali gledališko predstavo Erazem in potepuh. Bilo nam je zelo lepo. Nato smo se odpravili v Dolenjski muzej. Tam smo si ogledali dve razstavi: kako so izkopavali Glavni trg in Dolenjska skozi čas. Zelo nas je zanimalo. Obe razstavi sta nam bili všeč.
Po zanimivem dnevu smo se odpravili domov.

ANŽE KAMBIČ, JAKOB PAŠIČ, LUKA KOZJAN, 5. a

V razredu smo se zbrali ob 8.00.
Potem smo se odpeljali v Kulturni center Janeza Trdine in si ogledali predstavo Erazem in potepuh. Bilo je smešno. Potem smo odšli v muzej. Tam smo imeli delavnico in ogled.
Bilo mi je lepo.

TIAN RUŠNOV, 5. a

V petek, 19. 4. smo z avtobusom odšli v Novo mesto v Kulturni center Janeza Trdine na ogled predstave Erazem in potepuh. Na predstavi je bilo veliko otrok. Po predstavi smo odšli v Dolenjski muzej na razstavo o zgodovini Novega mesta. Tam smo imeli tudi delavnico. Ogledali smo si razstavo, kaj so našli v Novem mestu.
Tako se je dan za nas zaključil.

DŽANAN BEGANOVIĆ, ROK DULAR, LEON ŠAVOREN, 5. a

V petek, 19. 4. smo se odpravili na kulturni dan v Novo mesto.
V Kulturnem centru Janeza Trdine smo si ogledali gledališko predstavo Erazem in potepuh. Bila je zelo zanimiva, podobna knjigi, a tudi zelo drugačna. Po predstavi smo odšli v Dolenjski muzej, kjer smo imeli delavnico na temo izkopanin iz Glavnega trga v Novem mestu.
Dan je bil zanimiv in poučen.

NINA KAVČIČ, TINA PEZDIREC, LEA ZOREC, 5. a

Dostopnost