V sredo, 24. 4. 2019, smo učenci 7. c z razredničarko medse povabili gospoda Tonija Kočevarja iz Društva Srečanje iz Novega mesta. Želeli smo se namreč izvedeti kaj več o alkoholu in posledicah uživanja alkohola.

Pogovarjali smo se, zakaj mladi in ostali sploh uživajo alkohol, kakšne posledice povzroča raba alkohola … Gospod Kočevar nam je v delavnici predstavil različne vrste alkohola, hkrati pa je odgovoril tudi na nekaj vprašanj, ki smo mu jih pripravili.

Dobili smo veliko koristnih informacij, predvsem pa misel, da smo dobri takšni, kot smo, in da nam alkohola ni treba uživati – ne zdaj ne pozneje v življenju.

 

Nekaj vtisov sedmošolcev

Pogovor o alkoholu mi je bil všeč in bil je poučen. Naučila sem se veliko novih stvari, npr. koliko alkohola je v vinu, vodki …

Vanessa

Na pogovoru sem se dobro počutil. Gospod nam je povedal, da zaradi alkohola lahko povzročimo prometno nesrečo. Ko bomo odrasli, naj ne pijemo alkohola. Izvedel sem, da je veliko ljudi zasvojenih z alkoholom.

Žan

Bilo mi je všeč, da smo se pogovarjali o tem, kako škodujejo žgane pijače, saj se bliža Vinska vigred in bom družino opomnila, naj pijejo zmerno.

Lana S.

Všeč mi je bilo, saj sem si zapomnila, da alkohol ubija in da je skoraj v vsaki pijači. Za prihodnost imam že oblikovano svoje mnenje.

Lana K.

Ta pogovor je bil zame nova izkušnja.

Matija

Zapomnila sem si nekaj nasvetov, ki jih je gospod povedal na pogovoru. Všeč mi je bilo, ko je pojasnil nekaj slabih strani alkohola in nas prepričal, da ga ne bomo uživali.

Tjaša

Pogovor je bil poučen, zanimiv in zabaven.

Nika M., Eva Z., Blaž

Moji vtisi o predavanju so pozitivni. Zdi se mi, da bi bilo treba o tem več govoriti, saj je na slovenskih cestah zaradi alkohola umrlo že preveč ljudi.

Eva L.

Dostopnost