V torek, 21. 5. 2019, smo šli v Hišo eksperimentov in v Mini teater. V Hiši eksperimentov smo si ogledali različne eksperimente in potem smo jih tudi poskusili narediti. Tam so imeli posteljo z žeblji, dve učiteljici sta okrog mene naredili velik milni mehurček. Imeli so tudi kabino, v kateri je bilo veliko ogledal in ko si se pogledal v eno ogledalo, si se videl v čisto vseh. Tam smo bili eno uro. Nato smo odšli v Mini teater, kjer smo si ogledali prestavo Korenčkov palček. Predstava je bila zanimiva in smešna. Potem smo odšli do avtobusne postaje, kjer smo počakali na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v Metliko.

Tjaša, 3. c

Zjutraj smo se odpravili v Ljubljano. Ko smo prispeli v Ljubljano, smo se sprehodili čez tržnico do kipa Franceta Prešerna. Opazili smo veliko mostov. Tako smo se odpravili na sladoled. Po sladoledu smo počasi odšli v Hišo eksperimentov. Tam smo si ogledali veliko eksperimentov kot so postelja z žeblji, mehurčki, vožnja z avtomobilčkom in kolesarjenje. Potem smo odšli do Mini teatra, kjer smo si ogledali predstavo z naslovom Korenčkov palček. Predstava je trajala približno 45 minut. Po predstavi smo se odpeljali nazaj v Metliko.

Leja, 3. c

V torek, 21. 5. 2019, smo šli na izlet v Ljubljano. Ko smo prišli v Ljubljano, smo šli do tržnice. Tam smo videli kip, ki ga je izdelal Metličan Gangl in pogledali smo si most. Na mostu je bilo veliko ljudi, videli smo tudi reko Ljubljanico. Potem smo šli v Mcdonalds na sladoled. Ko smo pojedli sladoled, smo šli v Hišo eksperimentov. Tam smo poizkusili posteljo z žeblji, teleskop, avto, ki ima kamero in moj najboljši eksperiment – krogla z elektriko. Potem smo šli v Mini teater, kjer smo si ogledali predstavo Korenčkov palček. Predstava je bila dolga. Potem smo šli na avtobus in domov.

Gregor, 3. c

3. razredi smo odšli na tehnični dan v Ljubljano. Najprej smo odšli v Hišo eksperimentov. Tam smo si ogledali in tudi preizkusili veliko eksperimentov. Najbolj nam je bila všeč postelja z žeblji, vožnja avta, vulkan, ki odpihne lahke stvari v zrak, igranje z mehurčki, risanje živali in še veliko drugega. Nato smo odšli na sladoled. Vsak si je izbral svoj okus. Po odličnem sladoledu smo odšli v Mini teater in si ogledali lutkovno predstavo Korenčkov palček. Bilo nam je lepo.

Anita, Sara, Taya, 3. a

V torek smo se odpravili z avtobusom v Ljubljano. Med vožnjo smo se s prijatelji veliko pogovarjali. V Hiši eksperimentov je bila Roku in Filipu najbolj všeč postelja z žeblji in vožnja avtka s kamero, Andražu pa telefon na daljavo in optična mreža. Šli smo še na sladoled in ogled lutkovne predstave Korenčkov palček v Mini teater. Glavno je, da nam je bilo lepo.

Filip, Rok, Andraž, 3. a

Kaj je bilo učencem 3. b razreda najbolj všeč v Ljubljani?

Najlepše mi je bilo, ko sem se ulegla na posteljo z žeblji. Najprej so se žeblji dvignili in se nato spustili. Na drugi postaji sem pogledala v luknjico, prižgala lučko in videla svoje oko. Na tretji postaji sem skočila v zrak in videla, koliko sem skočila. Ko sem šla v hiško, sem noter videla veliko sebe.

Pika Režek Bajuk, 3. b

Bila je ena žica, ki je bila pribita na okno. Ko si z obema rokama krožil po njej, si mislil, da je vmes steklo, a ga v resnici ni bilo. To mi je bilo nadvse zanimivo.

Karla Jambrošič, 3. b

Najbolj mi je bilo všeč, ko sem se ulegel na posteljo, ki pa ni bila navadna postelja. Ko sem pritisnil na gumb, so me dvignili žeblji.

Damjan Žokvič, 3. b

Najbolj všeč mi je bila postelja z žeblji. Ko so se žeblji dvignili, sem se počutil, kot bi bil na masaži. Zanimiva mi je bila tudi električna krogla. Ko si nanjo položil prste, se je na tvoje prste prilepila elektrika.

Rok Simonič, 3. b

Meni je bilo najbolj všeč, ko sem se ulegel na posteljo z žeblji. Všeč mi je bilo tudi, ko sem se pogovarjal s prijateljem po nečem čudnem. Všeč mi je bilo ogledalo. Pred ogledalo smo se postavili 3 prijatelji, ampak v ogledalu nas je bilo okoli 100.

Jan Bajuk, 3. b

Meni je bilo najbolj všeč, ko sem vozil avto. Imel sem volan in kamero. Avto sem vozil preko kamere. Všeč mi je bila tudi postelja z žeblji, ki so se dvignili v zrak. Zanimiva je bila tudi krogla s strelami. Nanjo si dal roko in strele so sledile moji roki.

Žak Muc, 3. b

Všeč mi je bilo, ko sem se ulegla na posteljo z žeblji, ko sem prižigala ogenj in ko sem kolesarila. Najbolj všeč pa mi je bila predstava Korenčkov palček.

Larisa Zupančič Petric, 3. b

Najbolj všeč mi je bila postelja z žeblji. Ko si pritisnil na gumb, so se žeblji dvignili in spustili. Všeč mi je bila tudi predstava Korenčkov palček. Nastopali so Sapramiška, Črnamiška, gozdni palček in Korenček.

Klaudija Pezdirc, 3. b

Všeč mi je bila postelja z žeblji in cesta, kjer si imel ekran, volan in stopalko pod seboj. Všeč mi je bila tudi predstava Korenčkov palček.

Bilal Liđan, 3. b

Meni so bila v hiši eksperimentov najbolj všeč ogledala. Ko smo šli pod ogledali 3 prijatelji, smo jih videli v ogledalih veliko več. Bilo je kot v diskotu. Všeč mi je bila tudi postelja z žeblji, kjer so me žeblji masirali, ko so se dvignili.

Taja Hoenigman, 3. b

Dostopnost