Knjiga, ki pripoveduje o štirinajstletni posvojeni Ljubljančanki Lučki, mi je bila všeč, ker govori o najstniški ljubezni. Lučka je mirno, tiho dekle, ki je zaljubljeno v prijatelja Krištofa. Ker je bila posvojena, ne pozna svojih bioloških staršev, zato si večkrat domišlja, da je njena mati luna. Običajno je strmela v luno in si izmišljala roman z naslovom Lucijana Asterija v vrtincu ljubezni.

Najbliže mi je bila Lučkina prijateljica Erika, ki je bila zaljubljena v fanta Bineta. Ob branju knjige me je presenetilo, da sta šla Lučka in Krištof do Izvira zaljubljencev, kjer naj bi po legendi popila vodo in bila vedno zaljubljena. A ko sta popila vodo, sta se začela prepirati. Ko pa je Lučko do izvira peljal Bine, ki je bil njenih očeh vedno sovražnik in važič, pa sta se poljubila in ostala sta zaljubljena.

Knjigo sem izbrala zato, ker me je pritegnil naslov, saj sem pomislila, da bo knjiga zagotovo govorila o lunini čarobni moči.

Prebrala sem tudi knjigi Lažniva Suzi in Blazno resno o šoli iste avtorice, obe knjigi priporočam, saj se bereta hitro in sta hkrati tudi poučni in zanimivi.

Tjaša Vraničar, 8. r.

Dostopnost